Karhuseudun hanketoimijoille haetaan yhteistyökumppaneita Liettuasta. Liettuan maa- ja metsätalousministeriössä Leader-toimintaryhmien kansainvälisiä asioita hoitava Marius Kairys kävi tutustumismatkalla Suomessa.

- Marius on luvannut etsiä meille partneria kahteen mahdolliseen hankkeeseen. Eikä parempaa kumppanin etsijää olekaan kuin paikallinen, joka on itse aivan hullaantunut Suomeen, toteaa Karhuseutu ry:n kv-koordinaattori Jaana Mälkki.

- Jo ennen tapaamistamme olimme facebook-kavereita. Oli  kiva lukea miten Marius kirjoittaa siellä Suomesta kavereilleen, joita on 100. Hän on laittanut sinne paljon kuvia Suomesta ja hän sanoo olevansa tulossa kavereidensa kanssa Suomeen ensi talvena, kertoo Jaana Mälkki.

Alla Mariuksen facebook- kommentti:

Marius loves Suomi. 19:04 
Vapaa käännös by Marja: ”Lauantaina olin vesistömatkailun kehittämisseminaarissa Liettuassa. Esittelin siellä perinnelaivayhdistys Ihanan mahdollista yhteistyöhanketta.  Minusta vaikutti siltä, että monet olivat kiinnostuneita, mutta ehkä minun tulisi keskustella aiheesta Itämeren alueen toimintaryhmien kanssa. Muutamien viikkojen kuluessa toivon löytäväni yhteistyökumppanin tähän hankkeeseen. Tällä viikolla perehdyn elokuvien tekemistä koskevaan projektiin ja kerron myöhemmin, mitä uutta sille kuuluu”.

Marius Kairys esitteli Liettuan toimintaryhmien tilannetta ja ohjelmia Satakunnan ja Varsinais-Suomen toimintaryhmien edustajille helmikuun lopussa.

- Liettuassa on nyt 48 toimintaryhmää ja ne kattavat koko maan. Kaikkien toimintaryhmien ohjelmat eivät kuitenkaan vielä täytä Leader-ohjelman vaatimuksia, ja ryhmien valinta on käynnissä, kertoi Marius Kairys.

Marja Kares-Oksman Pyhäjärviseutu ry:stä ja Taina Simola Varsin Hyvä ry:stä kertoivat Karhuseudun työntekijöiden lisäksi puolestaan Suomen toimintaryhmien yhteistyöstä ja Leader-ohjelmista.

Marius oli aivan ihastunut Suomeen ja erityisesti kävely Itämeren päällä ”kuin Mooses konsanaan” oli mieleenpainuva kokemus.

 - Liettuassa on jo toimintaryhmä, joka on kiinnostunut yhteistyöstä Ihanan kanssa, kertoo Jaana, joka etsii vielä Satakunnan Elävän kuvan keskukselle  yhteistyökumppania, jolloin heillä olisi partnerina Viron lisäksi Liettua.  

Puhuimme mahdollisesta vastavierailusta Liettuaan huhti-toukokuussa.

Jutun kokosi paikalla ollut Pyhäjärviseudun tj Marja Kares-Oksman