Sata Häme Soi / Folk Passi -kehittämishanke

Hankkeen tavoitteena on kahdeksan kansanmusiikkitapahtuman toiminnan tehostaminen ja toimintaedellytysten parantaminen. Tapahtumat verkostoituvat hankkeessa keskenään ja yrityselämän kanssa. Hankkeessa luodaan yhteismarkkinoinnin välineeksi Folk Passi, jonka ostamalla asiakkaat pääsevät useampaan kansanmusiikkitapahtumaan saman vuoden aikana.

Susanna Markkola, p. 040-5217947

 

LPKKY / Parkanon ja Kihniön kansallispuku -kehittämishanke

Parkanon ja Kihniön kansallispuku hyväksyttiin vuonna 1984, sen on suunnitellut kuuluisa taiteilija Germund Paaer jo 1930 -luvulla. Pukuun kuuluu kymmenen osaa, jotka koottiin Kansallismuseosta ja Satakunnan museosta löytyneiden puvun osien perusteella. Hankkeessa valmistetaan Parkanon kansalaisopistolle mallipuku. Tavoitteena on tietotaidon välittämisen lisäksi myös lisätä kiinnostusta ja arvostusta pukua kohtaan ja samalla vahvistaa ihmisten omaa kulttuuriperintöä ja identiteettiä.

Jyrki Käppi, p. 050-4068054

 

INO / Eurooppalaisten nuoriso-orkesterien verkosto- kansainvälinen esiselvityshanke

Hankkeessa etsitään eurooppalaisia kumppaneita vastavuoroiseen kulttuurivaihtoon, luodaan mahdollisuudet tehdä tunnetuksi suomalaista nuoriso-orkesteritoimintaa ja -musiikkia, sekä tutustus eurooppalaisiin toimintamalleihin.

Helena Pesonen, p. 040-7307515

 

Parkanon Nuorisoseura ry / Loikka –kansainvälinen esiselvityshanke

Loikka-kansainvälinen esiselvityshanke etsii yhteistyökumppaneita kehittämään kansantanssia osana alueen perinteitä. Yhteistyöhön tavoitellaan samoja arvoja ja tavoitteita tukevia tahoja Ranskasta ja Italiasta. Tavoitteena on lisätä kansainvälistä yhteistyötä kansantanssiryhmien parissa, tukea harrastuksen kehittymistä ja suoda toimintaan osallistuville nuorille mahdollisuudet kansainvälisiin kontakteihin.

Maarit Malmberg, p. 0400-666121

 

Ikaalisten kaupunki / KulttuuriCampus Ikaalinen -esiselvityshanke

Esiselvityshankkeen tavoitteena on selvittää mahdollisuudet edistää kulttuurin kestävään kehitykseen perustuvaa, uutta luovaa ja innovatiivista monialaista toimintaa hyödyntäen suunnittelussa Ikaalisten perinteikästä kulttuuria sekä nykyistä aktiivista ja ainutlaatuista osaamista.Lisäksi tavoitteena on laatia toimenpideohjelma, jossa selvitetään olemassa olevien resurssien ja tuoreiden näkemysten pohjalta mahdollisuudet nostaa Ikaalinen kulttuuriyrittäjyyden eturivin toimijaksi.

Kirsti Hukki, p. 044-7301250

 

Parkanon 4H / Taidolla tuunaten tulevaisuuteen -kehittämishanke

Hanke pyrkii löytämään ratkaisuja yläkouluikäisten 13 - 18 vuotiaiden nuorten harrastustoimintaan vuorovaikutteisen toiminnan ja nuorten oman aktiivisen vaikuttamisen kautta. Omat taidot ja luovasti tuunaten toteutetut tuotteet ja tapahtumat huomioivat myös ympäristönäkökohdat ja paikallisen osaamisen sekä  materiaalien hyödyntämisen.Toiminnassa tuetaan nuorten omaa aktiivisuutta, yritteliäisyyttä sekä rakennetaan verkostoja päämäärien saavuttamiseksi.

Sari Kuusikko, p. 0400-733134

 

 

Parkanon lukio / Paikallinen Internet Kanava PAIK -kehittämishanke

Hankkeessa luodaan julkinen verkkosivusto, joka on tarkoitettu paikalliselle sisällöntuotannolle. PAIK on helppokäyttöinen kanava paikallisen kulttuurin, urheilun, elintavan ja elinkeinon esittelylle. PAIK luodaan Parkanon lukion mediakerhon projektina. Mediakerho suunnittelee sivuston ja vastaa sen teknisestä toteuttamisesta sekä ylläpidosta.

Toni Korpela, p. 0400-873795

 

 

Yritystuet:

 

Hankkeessa hankitaan rengaspalveluliikkeessä tarvittavat koneet.

 

Hankkeessa tehdään yritystoiminnan käynnistämisen kannalta välttämättömiä investointeja ja rakennetaan varasto yrityksen koneille ja kalustolle.

 

Käynnistuella palkataan rengaskorjaamoon ensimmäinen työntekijä.

 

Kehitetään olemassa olevaa maatilamatkailua rakentamalla lintutorni sekä aloitetaan suurriistan metsästysmatkailutarjonta.

 

Villisikatarhalle hankitaan suurempi viljasiilo, sekä tehdään lisää ruokintapaikkoja ja sadekatoksia.