Kehittämisyhdistys Pyhäjärviseutu ry:lle on kuluvalla EU:n ohjelmakaudella 2007-2013 jätetty 41 hankehakemusta, joista 10 on saapunut vuoden 2009 alkupuoliskolla.

Yritystukihakemuksia on ohjelmakaudella saapunut 15. Niistä viisi on käynnissä, kolme on hylätty, yksi odottaa lisäselvityksiä ja kuusi peruttu tai keskeytynyt. Vuonna 2009 on myönnetty rahoitusta kolmelle yrityshankkeelle, joissa tehdään mm. kone- ja laitehankintoja, tuotekehitystä ja palkataan ensimmäinen vieras työntekijä.

Hanketukihakemuksia (yhteisölliset hankkeet) on ohjelmakaudella saapunut 26. Niistä viisi on toteutunut ja päättynyt onnistuneesti, 17 on käynnissä, kaksi odottaa lisäselvityksiä, yksi on hylätty ja yksi on peruttu hakijan toimesta. 

Puollettujen yritys-ja hanketukien yhteenlaskettu kustannusarvio on 1,6 miljoonaa euroa, josta julkista tukea on 1,2 miljoonaa euroa, keskimäärin 76 %.

Seuraaville kolmelle yhteisölliselle hankkeelle on myönnetty rahoitusta vuoden 2009 aikana:

Euran Kiperin virkistysalue
Euran kunnan Kiperin virkistysaluetta kunnostetaan yleisen viihtyvyyden ja  harrastusmahdollisuuksien lisäämiseksi ja erityisesti lasten ja nuorten viihtyvyyteen panostetaan.  Alueelle rakennetaan uimakopit, frisbee-rata, lentopallokenttä, leikkialue leikkitelineineen sekä polkupyörille oma parkki rannan tuntumaan.
Yhteyshenkilö: puutarhuri Sanna Valtonen, puh.050 5669976

Ahventa verkkoon
Pyhäjärvi-insituutin hankkeen tavoitteena on aktivoida Pyhäjärviseudun asukkaat (vakituiset ja kesäaikaiset) käymään sivutoimisesti kalastamassa järvillä kesäaikaan. Täten varmistetaan alueen jalostusyritysten ahvenraaka-aineen saantia sekä lisätään paikallisen, helppokäyttöisen ja terveellisen luonnonkalan arvostusta ja käyttöä Pyhäjärviseudulla. Kalastuksen kautta asukkaat kiinnostuvat myös järvien omatoimisesta ympäristönhoitotyöstä ja samalla kalastustaidot ja –perinteet säilyvät.
Yhteyshenkilö: elintarviketoimialan päällikkö Marko Jori, puh. 050 3801621

Talousvalmentaja
Pyhäjärviseudun neljän yrittäjäyhdistyksen yhteisessä koulutushankkeessa paneudutaan yritysten talouden suunnittelun ja seurannan kehittämiseen ja näin yritysten kannattavuus paranee. Hankkeessa mukana oleville yrityksille järjestetään kolme yhteistä talousaiheista koulutusiltaa ja lisäksi talousvalmentaja tekee jokaisesta mukana olevasta yrityksestä analyysin tilinpäätöstietojen ja haastattelun perusteella. Kehittämisehdotusten perusteella yrittäjä voi tehdä tulevaisuuden valintoja ja parantaa kannattavuutta. Yrittäjille ja yhdistyksille toteutetaan samalla yhteinen kohtaamispaikka verkkoon intranetin ja keskustelupalstan avulla. Hankkeen vaikutuksesta yritykselle jää työkalut taloutensa seuraamiseen ja kehittämiseen, alue saa elinvoimisia yrityksiä ja yrittäjäyhdistysten yhteistyö tiivistyy.
Yhteyshenkilö: Säkylän Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Sirkku Reko puh.050 5913323

Leader-hankkeiden haku on jatkuva ja Kehittämisyhdistys Pyhäjärviseutu ry:n hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa päättämään uusista hankehakemuksista. Lisätietoja aikaisemmin hyväksytyistä hankkeista toiminnanjohtaja Marja Kares-Oksman 044 5342990 sekä hankerekisteri www.pyhajarviseutu.net.