1247211000_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Noormarkkulainen Matti Rehula valittiin keväällä Karhuseutu ry:n uudeksi puheenjohtajaksi. Aikaisemmin Rehula on toiminut viisi vuotta hallituksen varajäsenenä, joten puheenjohtajan pesti jäänee vuoden pituiseksi, koska hallitusvuodet täyttyvät ja Rehula joutuu jäämään sivuun hallitustyöskentelystä.

-     Oli hienoa tulla valituksi. Tänä vuonna on tärkeää saada Karhuseutu ry:n toiminta organisoitua. Nykyinen toiminnanjohtaja tekee vuoden loppuun asti vain osa-aikaista päivää, joten olemme tehneet erityisratkaisuja siihen, kuinka hallintoasiat saadaan toimimaan hyvin, kertoo Rehula.

Rehula on 32-vuotias maaseutuyrittäjä ja järjestökonsulentti, joka työskentelee Maataloustuottajain Satakunnan Liitossa. Lisäksi Matti viljelee vaimonsa Marian kanssa kotitilaansa sekä pitää yllä oriasemaa. Matin perheeseen kuuluu Marian lisäksi myös kolme lasta: Kaisa, Iida ja Paavo.

Leader-toimintatapaa Rehula pitää hyvänä. Meillä on koko toimintalueella hyvin toimineita hankkeita, jotka ovat kehittäneet maaseudun vetovoimaisuutta, toteaa Rehula. Kaiken iloisimpia  saamme olla hankkeista, jotka rahoituksen jälkeen lähtevät elämään omaa elämäänsä ja tuovat työtä ja hyvinvointia maaseudulle.

- Aikaisemmin kyläyhditykset ja –yhteisöt ovat olleet aktiivisimpia hanketoimijoita. Nykyisellä kaudella haasteemme on edellä mainittujen lisäksi nimenomaan maaseudun olemassa olevien sekä uusien yrittäjien aktivoiminen ja myös kansainvälinen yhteistyö. Olemme mielestäni rypistelleet irti hiekkalaatikkoleikkien maineesta ja toimintaryhmien toiminta on jäsennetty oikein hankeviidakkojen maailmassa, pohtii Rehula.