Joutsenten reitti -kehittämisyhdistyksen hallitus käsitteli tiistaina 13.10. viisi uutta hankehakemusta, joista neljän rahoitus päätettiin puoltaa ja yhden hylätä.
 
Pungalot tmi:n yritysinvestointihankkeessa rakennetaan viiden vuokramökin lomakylä Punkalaitumen Porttikallion aluehiihtokeskuksen kupeeseen. Investointi lisää olennaisesti hiihtokeskuksen palvelutasoa.
YHTEYSHENKILÖ: Sakari Pärssinen, P. 050 557 5675
 
Houhajärvi ry:n esiselvityshankkeessa suunnitellaan Sastamalan Houhajärven veden pinnankorkeuden vakauttaminen veden laadun parantamiseksi. Samalla päivitetään suunnitelmat kannasten läpi rakennettavista kanavista matalien lahtien veden vaihtuvuuden parantamiseksi. Houhajärven vaikutuspiirissä on yli 200 loma-asuntoa tai omakotitaloa ja maatilaa. Taannoisesta ravinnekuormituksesta johtuen järven vedenlaatu on kesäisin ollut huolestuttava ja sinileväesiintymiä on ollut vuosittain.
YHTEYSHENKILÖ: Antti Soini, P. 044 7103 174
 
Sastamalan Roismalan Ponnistus ry:n esiselvityshankkeessa luodaan urheiluseurojen, työnantajien ja työterveyshuollon välinen työkykyä liikkumisen voimalla ylläpitävä verkosto. Tavoitteena on lisätä työntekijöiden omaehtoista liikuntaa tarjoamalla heidän käyttöönsä urheiluseurojen koulutettujen ohjaajien osaaminen. Hanke käynnistyy kiinnostuneiden seurojen ja työnantajien kartoittamisella.
YHTEYSHENKILÖ: Auli Korkki, P. 0500 733 304
 
Metallipalvelu Koskinen tmi:n yritysinvestointihankkeessa parannetaan Sastamalan Stormissa sijaitsevan hallitilan toimivuutta. Hanke sisältää työpisteimurit ja huippuimurin muutostyön, kevytsiltanostimet, tehokkaamman trukin sekä toimiston rakentamisen hallin sisätiloihin. Investointien tavoitteena on kasvattaa metallin alihankintayrityksen kapasiteettia ja luoda tulevina vuosina 2,5 uutta työpaikkaa.
YHTEYSHENKILÖ: Tuomo Koskinen, P. 050 303 2377
 
Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 304 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on kolmannes. Päätösten jälkeen Joutsenten reitti ry:n rahoitusvarauksesta vuosille 2007-2010 on puollettuna 75 prosenttia. Hallitus käsittelee hakemuksia seuraavan kerran tiistaina 10.11. Kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja on 2.11.