Mulgimaalaiset tutustuivat vierailullaan muun muassa Villilä Studioihin.

Karhuseudun toiminnan yksi teema on kansainvälisyys. Kansainvälisyys on hyvä keino monipuolistaa toimintaa tai aktivoida nuoria mukaan. Karhuseudun alueella on ollut jo useita kansainvälisiä hankkeita eri puolilla Eurooppaa. Karhuseudulla toimii myös kansainvälisten asioiden koordinaattori, Jaana Mälkki, joka avustaa hankkeiden käynnistämisessä sekä hankkeiden partnerin haussa ja sopimusten kirjoittamisessa. Kontaktien solmiminen Jaanan jo olemassa olevien suhteiden kautta on helppoa.

Virolaisten kanssa paljon yhteistyötä
 
Helmikuussa Karhuseutu teki tutustumismatkan Etelä-Viroon. Matkan tarkoituksena oli tutustua Viron Mulgimaan Arenduskodan-toimintaryhmään ja löytää heidän kanssaan monenmuotoista yhteistyötä.
 
Matkalla oli mukana Karhuseudulta eri alojen edustajia, jotka olivat kiinnostuneita kansainvälisestä yhteistyöstä Viron kanssa.
 
Matkan aikana keskusteltiin mahdollisuudesta saada käynnistettyä kansainvälinen hanke esimerkiksi audiovisuaalisen kulttuurin toimijoiden kesken. Luvian Luodonkylä etsi ystävyyskylää, ja tämän asian tiimoilta vierailtiinkin Tuhatlaanen ja Luotin kylässä. Lisäksi tutustuttiin paikalliseen Leader –toimintaryhmän sekä maakunta- ja kuntasektorin toimintaan. Myös yhteistyötä 4H-järjestöjen välillä suunniteltiin sekä esiteltiin TE-keskuksen maahanmuuttajien työhönotto –projektia.
 
Lokakuun alkupäivinä virolaiset saapuivat vastavierailulle Satakuntaan 12 henkilön voimin. Edustajia oli toimintaryhmästä, kulttuurisektorilta, nuorten pajoista ja 4 H-yhdistyksestä. Tiiviin kaksipäiväisen vierailuohjelman aikana virolaiset tutustuivat Poriin, Nakkilaan, Ulvilaan ja Luviaan.
 
Yhteistyötä purjelaivojen ja puu- ja metsäalojen tiimoilta
 
Virolaisten kanssa on viritteillä myös muita yhteistyökuvioita. Heidän kanssaan tehdään yhteistyötä muun muassa purjelaivaperinteen kehittämisessä. Mulgimaalaisten vierailun jälkeen vierailikin Hiidenmaalta vieraita Luvialla tutustumassa Kaljaasi Ihanan rakentamiseen. Mukana yhteistä hanketta purjelaivojen ympärille oli myös suunnittelemassa väkeä kahden Tanskan toimintaryhmän alueelta, Seelandista ja Bornholmin saarelta.
 
- Jokaisella partnerilla on omat perinteensä purjelaivoista ja jokainen partneri on perinteen elvyttämisessä myös eri tilanteessa. Näin meillä on myös paljon annettavaa toisillemme, kertoo Jaana yhteistyöstä.
 
Vieraiden lisäksi lokakuussa Karhuseutu järjestää opintomatkan Ranskaan. Teemana on puu-ja metsäalojen eri yhteistyömahdollisuudet. Deodatien toimintaryhmä sijaitsee Itäisessä ja metsäisessä Ranskassa. Mukana opintomatkalla on Karhuseudun alueen puu- ja metsätoimijat edustettuina. Matkaohjelmaan sisältyy tutustumista alueen puualan toimijoihin, viherrakentamiseen, paikallisten tuotteiden tuottamiseen ja markkinointiin.