Karhuseutu ry:n tärkein tehtävä on ihmisten, yhteisöjen ja yritysten innostaminen oman toimintansa ja elinympäristönsä kehittämiseen. Rahallisen avustamisen lisäksi innostamisen apuvälineenä on muun muassa erilaiset kyläillat, joissa keskustellaan esimerkiksi kyläsuunnitelmista ja kylien toiminnasta.

Kokemäellä Karhuseutu ry:n hankeaktivaattori Salme Ahtiainen järjesti tilaisuuden, jossa kunnan virkamiehet, päättäjät ja kyläläiset olivat paikan päällä keskustelemassa kylien tämän hetkisestä tilanteesta. Keskustelu tilaisuudessa oli vireää. Vesijohto- ja tietoliikenneasiat, kyläsuunnitelmat sekä kylien kokoontumistilat olivat muun muassa tapetilla. Tilaisuuden lopuksi Kokemäen kaupunki lupasi toimia seuraavan tapaamisen koollekutsujana. Näin pitkän aikaa jo hiipuneena ollut kunnan ja kylien yhteistyö sai taas uutta potkua. Myös kylien välinen yhteistyö saa tulevien tapaamisten kautta varmasti uutta tuulta purjeisiinsa.

-    Keskustelutilaisuudessa esitetyt kyläsuunnitelmat toivat esille monipuolisesti kylien tämän hetken tilannetta ja tulevaisuuden ajatuksia. Kyläsuunnitelmat toimivatkin hyvänä työkaluna ja asukkaiden ajatusten välittäjänä kyläläisten lisäksi myös kaupungin virkamiehille ja luottamushenkilöille sekä rahoittajille, kuten Karhuseutu ry:lle. Näistä suunnitelmista on saatu useissa kunnissa tärkeää taustatietoa esimerkiksi maankäytön, sivistyspalvelujen tai vapaa-ajanpalvelujen järjestämiseen. On hienoa huomata, että monet kyläsuunnitelmiin kirjatuista asioista ovat useilla kylillä jo toteutuneet. Nyt onkin hyvää aikaa päivittää kyläsuunnitelmansa ennen ensi vuoden vastaavaa keskustelutilaisuutta. Apua kyläsuunnitelman päivittämiseen ja Leader-rahoitusta niiden toteuttamiseen saa luonnollisesti Karhuseudulta,  kertoo Ahtiainen.