SataKylät ry toteuttaa TE-keskuksen osarahoittamaa JATKIS-koulutushanketta ajalla 1.9.2009-31.12.2011. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 176.347 €, josta TE-keskuksen osuus 158.712 €. Hankkeen koordinaattoriksi valittiin yhteiskuntatieteiden maisteri Sanna Paala, joka aloitti tehtävässään 19.10.2009.   

Hankkeen aikana keskitytään kylätoimijoiden osaamisen tason nostamiseen ja toimivien yhteistyöverkostojen luomiseen. Koulutusta annetaan kotisivujen muokkaukseen/päivitykseen ja kylien monipuoliseen kehittämiseen. Teemakohtaisia koulutustilaisuuksia järjestetään eri puolilla Satakuntaa sekä pienempinä iltatilaisuuksina että isompina päiväseminaareina.    
 
Koulutusohjelma sisältää muun muassa yrittäjyyttä, taloushallintoa, kylän markkinointia, maankäyttö- ja kaavoitussuunnittelua, asukashankintaa, osallistujien omien vahvuuksien tunnistamista ja niiden hyödyntämistä kylien kehittämisessä, hankehallinnointia, ympäristöasioita, kansainvälistä yhteistyötä, sosiaalisten verkostojen luomista ja kylien välisen yhteistyön edistämistä, sopimuksellisuutta sekä yhdistyksen/osuuskunnan perustamiseen ja hallinnointiin liittyviä asioita. Yhtenä pohdiskelun aiheena koulutustilaisuuksissa mietitään myös pitäisikö kyläkokoa kasvattaa kuntakoon kasvaessa. Lisäksi koulutustilaisuuksissa annetaan opastusta pitkäaikaistyöttömien palkkaamiseksi kylien sirpaleisten ja vaihtelevien töiden suorittamiseen. 
 
Hankkeen toteutukseen sisältyy kaksi koulutusmatkaa, toinen Salon seudulle (2 pv) ja toinen Itävaltaan (5 pv). Osaamista ostetaan alansa asiantuntijoilta. Hankkeen koordinaattori kouluttaa omien kykyjensä mukaan ja lisäksi asiantuntemusta koulutustilaisuuksiin kysytään muun muassa toimintaryhmiltä, oppilaitoksilta ja muilta alueen asiantuntijatahoilta.
 
Jäsenistölle koulutusiltoihin ja seminaareihin osallistuminen on ilmaista, muilta peritään pieni maksu. Kaikilta osallistujilta peritään 50 %:n osuus Saloon ja Itävaltaan suuntautuvilta koulutusmatkoilta. Kurssilaiset vastaavat itse koulutustilaisuuksien matka- ja ruokailukustannuksista. 
 
SataKylät ry:n tarkoituksena on edistää Satakunnan maaseudun asukkaiden omatoimisuutta ja maakunnan elinkelpoisuutta, toimia kylä- ja asukastoimintaan liittyvien yleisten ja yhteisten etujen valvojana ja ajatusten välittäjänä sekä toimia kylätoimikuntien tai niiden toimintaa lähellä olevien järjestöjen toimiala- ja yhteistyöelimenä. Yhdistyksen jäsenmäärä on 125 (yksityisiä henkilöitä, kyläyhdistyksiä, muita yhdistyksiä ja seuroja, toimintaryhmiä, kuntia, kannattajajäseniä).