- Sopimuksellisuuskiertue II

Tervetuloa sopimuksellisuustilaisuuteen Poriin keskiviikkona 9.12.2009 klo 9.30–16.00(aamukahvi klo 9.00 alkaen). Tilaisuus pidetään Porin taidemuseossa (osoite: Eteläranta (8), 28100 Pori).

Sopimuksellisuus on toimintapa, jonka avulla maaseudun palveluita suunnitellaan ja sovitaan joustavasti ja paikallisesti. Keväällä 2008 Suomea kiersi sopimuksellisuuskiertue, jossa kerättiin ja levitettiin tietoa sopimuksellisuudesta. Nyt kiertue saa toivottua jatkoa tarjoten tietoa ja vinkkejä siitä, kuinka alueellanne voidaan järjestää palveluita ja toimintaa yhdessä eri toimijoiden yhteistyönä, kuten yritysten, yhdistysten ja julkisen sektorin kesken. Tilaisuudessa käsitellään konkreettisin esimerkein sopimuksellisuutta käytännössä ja edistetään alueenne omia sopimuksellisuuteen ja palveluiden tuottamiseen liittyviä suunnitelmia.

Ilmoitathan tulostasi ja mahdollisesta erityisruokavaliostasi viimeistään keskiviikkona 25.11.2009 osoitteessa www.uwasa.fi/levon/ilmoittautumislomakkeet (klikkaa Porin omaa ilmoittautumislomaketta). Samalla lomakkeella voit myös kysyä tai kertoa sopimuksellisuuteen liittyvistä aiheista. Paikalle voi ja kannattaa tulla, vaikket olisi ollut mukana aiemmalla kiertueella. Voit kutsua ystäväsi tai yhteistyökumppanisikin mukaan!

Päivän ohjelma Porissa ke 9.12.2009

9.00–9.30 Aamukahvit

9.30–10.45 Päivän avaus. Päivän puheenjohtaja, aluetieteen professori Hannu Katajamäki

* Miksi sopimuksellisuutta? Hannu Katajamäki

* Näytös sopimuksellisuudesta

10.45–11.45 Mitä palvelujen tarjoamisessa tulee tietää?

Aiheina:

* yritys, yhdistys vai osuuskunta?

* mitä veroasioista on tiedettävä?

* miten kilpailutetaan (kilpailuttajan ja palveluntarjoajan näkemykset)?

* miten teen palveluistani kiinnostavia?

Toimitusjohtaja Pekka Ovaska

11.45–12.45 Sopimuksellisuuskiertueen tarjoama lounas

12.45–15.40 Palvelutarpeista palveluiksi alueellemme. Yhteistyöhön ja toimintaan!

Työskentelyä ryhmissä. Tässä osiossa syvennytään alueenne palvelutarpeisiin pohtimalla yksityiskohtaisesti, miten kaivattua palvelua voisi lähteä tuottamaan juuri teidän alueellanne omista lähtökohdistanne. Äärimmäisen konkreettista työskentelyä!Sopimuksellisuusteemaryhmän jäsen, kyläasiamies Tauko Linkoranta

Virkistävät iltapäiväkahvit sopivassa välissä

15.40–16.00 Päivän yhteenveto ja katse tulevaan. Hannu Katajamäki