Satakunnassa on vuodesta 2008 lähtien toiminut Satakunnan maaseutuohjelman ohjelmatiedottaja –hanke. Hanke on ollut Satakunnan Leader-toimintaryhmien, SataKylien, Satakuntaliiton kyläasiamiestoiminnan ja Satakunnan Te-keskuksen yhteinen. Hankkeen puitteissa on nivottu näiden toimijatahojen viestintää yhteen.

-          Tähän mennessä on suurin aika on mennyt Leaderin tunnetuksi tekemiseksi erilaisten juttujen ja julkaisujen kautta. Nyt on hyvä aika herätellä erityisesti kylien ja yhdistysten henkilöitä tiedottamisasioihin. Hankkeen puitteissa on tarkoitus järjestää tänä vuonna useampia tiedotuskoulutustilaisuuksia teemalla Tiedota taitavasti, kertoo Satakunnan maaseutuohjelman tiedottaja Titta Strömberg.
 
Ensimmäinen osio tiedotuskoulutuskokonaisuutta järjestetään Harjavallan Hiitteenharjulla 19.1.2010. Koulutuksessa käydään läpi tiedottamisen vaikeutta ja onnistumisen iloa.
 
-         Tiedotusta, teatteria ja pannaria –koulutus on tarkoituksella nimetty ”hassunhauskasti”. Hiitteenharjulla käydään läpi tiedotuksen onnistumista ja epäonnistumista ja herätellään ihmisiä tiedottamisen maailmaan, kertoo Titta.
 
Koulutuksessa on mukana Romulan Taiteellinen Teatteri, joka teatterin keinoin avaa tiedottamisen maailmaa. Muita koulutustilaisuudessa puheenvuoroja käyttäviä tahoja on muun muassa Joutsentenreitti ry:n toiminnanjohtaja Petri Rinne, joka kertoo osallistujille siitä, mitkä ovat tiedottamisen huonoja käytäntöjä. Toimittajanakin toiminut ja nykyisin Satakuntaliitossa projektivastaavana toimiva Viveka Lanne avaa sitä, kuinka kylät ja yhdistykset voisivat saada haluamansa viestit medioille läpi. Köyliön kunnanjohtaja Seppo Saarinen sitä vastoin kertoo, kuinka Köyliön kunta on hyödyntänyt yhdistyksiä ja yrityksiä menestyksekkäästi markkinoinnissaan.
 
-         Tämä ensimmäinen Tiedota taitavasti –koulutustilaisuus avaa tiedottamista koskevan koulutussarjan, joka jatkuu eri paikkakunnilla järjestettävissä ”työpaja”-koulutustilaisuuksilla, jossa pureudutaan tarkemmin tiedottamisen maailmaan, kuten tiedotteiden laatimiseen ja tiedotustilaisuuksien järjestämiseen. Tulevista koulutustilaisuuksista kerrotaan lisää Harjavallassa sekä hankkeen verkkolehden, Satasillan, sivuilla, toteaa Titta.