Kuvateksti: Taloprojektissa innolla mukana olleita kyläläisiä varjelemansa koulun pihamaalla. Kuvassa vasemmalta takana Jorma Miettinen, Sanna Uusiniitty, Ari Kujansuu ja edessä vasemmalta Riitta Kujansuu ja Aino Lehtiniemi.

Maakunnallinen kylien yhteenliittymä SataKylät ry palkitsi toista kertaa satakuntalaisen kyläteon. Ensimmäisellä kerralla palkinto myönnettiin Huittisten Suttilaan kevyenliikenteen väylän rakentamisesta. Tällä kertaa kilpailuun osallistui 11 ehdokasta, joista Korkeaojan kylän kyläkoulun pelastamiseksi toteutettu taloprojekti nousi selväksi ykköseksi.

Korkeaojalla on tehty asukashankintaa jo 80-luvulta lähtien. Viime vuoden alkupuolella ilmeni jälleen uhka kyläkoulun lopettamisesta, kun todettiin, että syksyllä kyläkouluun ei olisi tarpeeksi oppilaita. Korkeaojalaiset eivät jääneet ihmettelemään, vaan ryhtyivät rohkeasti jälleen toimeen asukashankintaa vauhdittaakseen.  Kylällä päädyttiin lopulta siihen, että rakennetaan talo lapsiperheelle joko vuokrakäyttöön tai myyntiin.
Korkeaojan kyläläisistä koostuva osakeyhtiö perustettiin rakennuttajaksi taloprojektille. Kyläyhdistys oli myös hankkeessa mukana, mutta pääosin hankkeen takana oli vahva joukko kyläläisiä, jotka olivat valmiita panostamaan rahallisesti kylän elinvoimaisuuden säilyttämiseksi. Osakkeenomistajia on 28 ja rahaa yhtiölle lainasi kolmisenkymmentä kyläläistä kyläyhdistys mukaan lukien. 
Muita kilpailuun osallistuneita kylätekoja oli muun muassa Kukonharjan kylän kylätalon rakentaminen, Ahlaisten nuorisoseuran kyläsauna -hanke, Venesjärven äiti-lapsi kerhon perustaminen ja Sorkan kyläkouluyhdistyksen jätevesiosuuskunnan perustaminen.