Kehittämisyhdistys Pyhäjärviseutu ry:n hallituksen puoltamia Leader-hankkeita on alkanut kuusi vuoden 2010 aikana.

Yrityshankkeita on käynnistynyt kaksi. Toisessa hankkeessa rakennetaan majoitustilat ja toisessa investoidaan koneisiin ja laitteisiin. Aikaisemmin on rahoitettu mm. tuotekehitystä, ensimmäisen työntekijän palkkaamista sekä toimitilojen laajentamista.

Seuraavat neljä yhteisöjen hakemaa hanketta on käynnistynyt alkuvuodesta:

Kauttuan Ruukkifestivaalien markkinointi
Kauttuan Ruukkifestivaali ry järjestää 31.7.-1.8. Ruukkifestivaalit. Hankkeen avulla mahdollistetaan uuden, ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtuman tunnetuksi tekeminen markkinoinnin ja tiedottamisen avulla. Lisätietoja tapahtumasta
www.ruukkifestivaali.fi
Yhteyshenkilö: Petri Helander

Euran nuorten työpajan kone- ja laitehankinnat
Tukiyhdistys Opastyöpaja ry hankkii syrjäytymisuhan alaisena olevien nuorten työpajatoiminnan aloittamiseksi tarvittavat koneet ja laitteet köksä-, media-, puutarha- ja puupajaan. Lisätietoja
www.opaspaja.fi
Yhteyshenkilö: Jaakko Harju puh. 046 6158697

Silvanetti, verkkometsäsuunnitelmat tutuksi
Metsänhoitoyhdistys Länsi-Metsä ry:n hankkeessa aktivoidaan metsänomistajia hyödyntämään metsiään nykyistä tehokkaammin ja tavoitteena on saada myös nuoret metsänomistajat kiinnostumaan metsäomaisuudestaan. Verkkometsäsuunnitelman käyttöönotolla ja koulutuksella  pyritään kehittämään metsänomistajien taitoja ja omatoimisuutta metsänhakkuun ja -hoidon suunnittelussa.
www.mhy.fi/lansimetsa
Yhteyshenkilö: Hannu Justén puh. 044 5338242   

Vuorenmaan seuratalo vauvasta vaariin
Vuorenmaan VPK remontoi seuratalosta toimivamman, turvallisemman  ja monimuotoisemman kokoontumispaikan kaikille käyttäjille. Seurataloon rakennetaan mm. inva-wc, lastenhoito/ lepohuone, nuoriso-/ruokailu-/kokoustila sekä ajanmukaiset siivoustilat. Jätevesijärjestelmä muutetaan nykyisten säädösten mukaiseksi. Kiinteistön turvallisuutta kohennetaan poistumisteitä lisäämällä ja palo- ja varkausilmaisinlaitteiden avulla.
Yhteyshenkilö: Hannu Rantala puh. 050 5669962

 Leader-hankkeiden haku on jatkuva. Kehittämisyhdistys Pyhäjärviseutu ry:n hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa päättämään uusista hankehakemuksista. Lisätietoja toiminnanjohtaja Marja Kares-Oksman 044 5342990 sekä hankerekisteri www.pyhajarviseutu.net.