Kirjoittaja: Leena Ojala

Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry:n toimintaryhmän hallitus ja henkilöstö tutustuivat hankkeisiin kesäretkellä 17.6.2010. Hallitus piti kokouksen ensimmäisessä vierailukohteessa Lavian Tahostenniemellä. Länsi-Lavian Loiske ry:llä on kauniilla paikalla Karhijärven rannassa tanssilava ja kahvila/huoltorakennus.  Yhdistykselle on myönnetty Leader-tukea hankkeeseen, jolla laajennetaan kahvila/huoltorakennusta tehden asianmukaiset wc-tilat ja saunan. Laajennus mahdollistaa tilojen käytön ympäri vuoden, sillä tämän jälkeen esimerkiksi talvella voidaan järjestää avantouintia. Yhdistyksen aktiivit Olli Maja ja Antti Isokallio esittelivät rakennuspaikkaa, jossa kaivuu- ja putkitöitä oli jo tehty.

Lavian Tahostenniemellä, Karhijärven rannassa, poseerattiin hetki ennen hallituksen kokousta.


Sitten siirryttiin Lavian keskustaan ruokapalveluyrittäjä Sirkka-Leena Saarisen luo nauttimaan herkullista lounasta. Apusiskot Ky:n nimellä toimiva yritys valmistaa ruoka-annoksia joko paikan päällä nautittavaksi tai mukaan otettavaksi. Sirkka-Leena kertoi, että uusi yrittäjä on otettu hyvin vastaan ja asiakkaat ovat arvostaneet hyvistä raaka-aineista valmistettua maukasta ruokaa. Jopa 80 % annoksista myydään mukaan otettavaksi, palvelua käyttävät erityisesti iäkkäät. Yrittäjälle on myönnetty Leader-tukea tarvittavien koneiden ja tarvikkeiden hankintaan.  

Sirkka-Leena Saarinen kertoi ruokapalveluyrityksensä Apusiskot Ky:n toiminnasta Laviassa.
 

Retkeläiset siirtyivät bussilla Pomarkun rautatieasemalle. Siellä kunnanjohtaja Eero Mattsson esitteli rautatieaseman kunnostushankkeen edistymistä. Rautatieaseman tiloja kunnostetaan parhaillaan matkailukäyttöön, huoneet muutetaan majoitustiloiksi ja keittiö uusitaan. Rakennukseen on tehty myös uudet sauna- ja suihkutilat. 16 yöpyjälle suunnitellut majoitustilat on tarkoitus ottaa käyttöön kesän aikana.

Pomarkun kunnanjohtaja Eero Mattsson esitteli rautatieaseman kunnostushankkeen etenemistä.

 

Retkeläiset lähdössä resiinalla raiteille, pienen tekniikkaharjoittelun jälkeen vauhtia riitti.

 

Opinto/vuorotteluvapaalta töihin palannut projektisihteeri Leena Ojala on ensimmäistä kertaa resiinan kyydissä. Toiminnanjohtaja Juha Vanhapaasto on ollut resiinan ”ratissa” aiemminkin.


Lopuksi päästiin testaamaan pomarkkulaista erikoisuutta – elämysmatkailua resiinalla. Resiinoilla sujuteltiin raiteita pitkin Isonevalle päin noin 5 km ja palattiin takaisin juotuamme nokipannukahvit Karhuvaaran laavulla. 

Resiinamatkan lomassa nautittiin nokipannukahvit.