Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry on vastaanottanut kuluvalla Leader-kaudella kesäkuun loppuun 2010 mennessä yhteensä 211 hankehakemusta, joista 150 on saanut yhdistyksen hallituksessa myönteisen päätöksen. Virallisen hankepäätöksen ELY-keskuksesta on saanut 106 hanketta. Toukokuulla pidettiin peräti 2 hallituksen kokousta. Ensimmäisessä hyväksyttiin 22 pieninvestointia koordinointihankkeen alahankkeiksi. Toisessa kokouksessa käsiteltiin 13 muuta hanketta, joista 10:tä päätettiin tukea. Kesäkuun kokouksessa hyväksyttiin 7 uutta hanketta. Alla tarkempi selvitys myönnetyistä hanketuista, lisäksi hyväksytty 6 yrityshankketta.

Alaskylän Kyläseura ry / Kylätalon ulkorakennuksen katto
Kyläseura omistaa kylätalon, jonka yhteydessä on myös ulkorakennus. Taloa vuokrataan halukkaiden käyttöön, kuten myös ulkorakennuksessa sijaitsevia saunatiloja. Hankkeessa uusitaan ulkorakennuksen vanha tiilikatto, rännit, syöksytorvet ja savupiippu.

Lamminkosken Kyläseura ry / Lamminkoski kuntoon
Hankkeessa rakennetaan kyläläisten kokoontumispaikaksi iso kota ja kunnostetaan kotaa ympäröivään maastoon ulkoilureitti. Lisäksi kyläläiset tekevät maisemanhoitoa raivaamalla näkyvyyttä haittaavaa pusikkoa kyläraitin varressa.

Sävin Pyrkijä ry / Kota Sävin kentälle
Yhdistyksellä on Suodenniemen Sävin kylässä kenttä ja tanssilava. Tässä hankkeessa lavan ja kentän yhteyteen rakennetaan kota. Näin alueen käyttömahdollisuudet monipuolistuvat ja siellä voidaan järjestää erilaisia tilaisuuksia ympäri vuoden.

Parkanon keskustan ala-asteen vanhempainyhdistys ry / Haapasen pulkkamäki
Hankkeessa rakennetaan pulkkamäki koululaisten ja päivähoitolasten käyttöön. Mäki tulee myös urheiluseurojen ja kaikkien muiden halukkaiden käyttöön. Lisäksi alueelle rakennetaan laavu, joka lisää oleellisesti alueen viihtyisyyttä.

Laitila-Tuunajärven kyläyhdistys ry / Monitoimitalon roskakatoksen rakentaminen ja pururadan ja pihan kunnostus
Kylätalo on kovassa käytössä ja hankkeessa parannetaan kylätalon viihtyisyyttä rakentamalla jätteenkeräysastioille katos ja kunnostamalla ympäristöä. Kylätalon pihan ja pururadan valaistusta parannetaan.

Paja Parkano ry / Toimitilojen kunnostushanke
Paja Parkano ry on parkanolaisten nuorten miesten ajoneuvo- ym. harrastustoimintaan liittyvä yhdistys. Yhdistyksellä on toimitilat, joita parannetaan rakentamalla sauna- ja suihkutilat sekä pukuhuone ja kunnostetaan harrastetiloja. Lisäksi hankitaan pingis- ja biljardipöytä sekä rakennetaan moottoripyörille säilytystila.

Tampereen kesäyliopisto ry / Maahanmuuttajat maaseudun vahvuutena
Kyseessä on yhteishanke, jolle haetaan rahoitusta 8 toimintaryhmältä. Hankkeen kohteena ovat Suomen maaseudun maahanmuuttajat 8 toimintaryhmän alueella sekä maahanmuuttajien kanssa tekemisissä olevat tahot. Hankkeessa identifioidaan kohdealueiden maahanmuuttajaväestö, kartoitetaan maahanmuuttajille järjestettyjä kotouttamispalveluita (tahot, resurssit ja valmiudet), tunnistetaan kehittämishaasteet sekä kootaan kokemuksia maahanmuuttajien rekrytoinnista ja kotoutumisesta. Hankkeella tuetaan alueiden maahanmuuttostrategiatyötä sekä valmistellaan kansainvälistä yhteistyötä kotouttamiskäytäntöjen kehittämiseksi.  

Kehitys-Parkki Oy / Lasten teollisuuspuisto –esiselvityshanke
Kehitys-Parkki Oy on Parkanon ja Kihniön yhteinen kehitysyhtiö, jonka tehtävät liittyvät elinkeino- ja matkailupalveluiden kehittämiseen. Lasten teollisuuspuiston perustamisesta on esitetty idea ja se palvelisi teknologiateollisuuden imagon nostoa ja houkuttelisi nuoria alalle töihin tulevaisuudessa. Puistosta tulisi myös vetovoimainen matkailukohde ja lisäisi Parkanon kaupungin tunnettavuutta. Esiselvityshankkeella kehitetään ideaa ja arvioidaan sitä kriittisesti ja selvitetään mm. puiston sijaintia, toteutuksen alustavaa suunnittelua, kustannusarviota ja rahoitusta.

Karvian Kiri ry / Kirin riveissä ulkoillen ja pyöräillen 2010
Karvian Kiri ry on urheiluseura, joka pyrkii aktivoimaan myös aikuisikään ehtineitä harrastajia. Kirin tanssilavan yhteydessä oleva telttakatoksen alla olevan lavan lattia kunnostetaan ja näin mahdollistetaan aitojen ulkotanssien järjestäminen.

Kankaanpää Seura ry / PataviNos
Hanke on kansainvälinen ja yhteistyökumppaneina ovat Pohjois-Italiassa sijaitsevat kuusi Leader-toimintaryhmää. Hankkeessa edistetään kohdealueiden matkailua tuomalla esiin eksoottisia kulttuurikohteita ja historiallisesti merkittäviä paikkoja. Tavoitteena on yhdistää matkailua ja kulttuuria. Hankkeessa tehdään esittelyvideoita kohteista, henkilöistä, palveluista ja digitaalista sekä perinteistä esittelymateriaalia. Lisäksi tavoitellaan kansainvälistä verkostoitumista ja seudullista matkailuyhteistyötä.

Kankaanpään Tekevät ry / Väriä ja virkistystä
Tässä hankkeessa käynnistetään työpaja Pomarkussa ja Siikaisissa. Toiminta ei ole tarkoitettu pelkästään työllistettäville, vaan sinne voivat tulla kaikki kuntien asukkaat ikään katsomatta. Hankkeen aikana luodaan kontakteja ja pyritään vakiinnuttamaan työpajan toiminta siten, että se jatkuu hankkeen jälkeenkin esim. osuuskunnan muodossa. Työpajatoiminta on monipuolista, se voi käsittää mm. puu- ja tekstiilitöitä, kierrätystavaran uusiotuotteistusta, korjausrakentamista, entisöintiä, ruuanlaittoa ja siivousta sekä kulttuuria kuten teatterin tekemistä. Kunnat ovat mukana projektissa ja kustantavat osan siitä.