1239693898_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

EU:n nuorisotoimintaohjelma Youth in Action tarjoaa rahoitusta nuorten omiin hankkeisiin, joilla pyritään vaikuttamaan nuorten elinympäristöön tai hankkimaan kansainvälisiä kokemuksia. Olipa mielessä katutaidetempauksen järjestäminen Kankaanpäässä tai puhtaaseen juomaveteen liittyvien ongelmien pohdinta italialaisnuorten kanssa Gardajärven rantamaisemissa, Youth in Action

-ohjelma saattaa hyvinkin tarjota rahoituksen idean toteuttamiseen.

 

Ohjelma on suunnattu 13–30-vuotiaille nuorille, kaiken ikäisille nuorten parissa toimiville sekä yleishyödyllisille organisaatioille. Ohjelma jakautuu viiteen toimintoon, jotka kaikki tarjoavat mahdollisuuksia mielenkiintoisiin kokemuksiin lähellä ja kaukana, yksin tai yhdessä kavereiden kanssa. Erityisen suosittu toiminto on Nuorten Eurooppa, joka tarjoaa rahoitusta nuorten ryhmätapaamisiin ja nuorisoaloitteisiin.

 

Mukaan ryhmätapaamiseen voi lähteä yhtä hyvin yhdistys kuin kaveriporukkakin. Tärkeintä on, että teillä on yhteinen kiinnostava aihe, jota haluatte työstää muiden nuorten kanssa. Ryhmätapaamisen tuki kattaa tapaamisen suunnittelu-, toteutus- ja matkakuluista yhteensä noin 70 %. Hankeideaa miettiessä on siis hyvä pitää mielessä, että osa kuluista jää aina muulla tavoin rahoitettavaksi. Puuttuvan rahoituksen voi kerätä esimerkiksi järjestämällä myyjäiset, kirjoittamalla juttuja/kuvia paikallislehtiin tai myymällä yrityksille mainostilaa leiripaitoihin. Mielikuvituksettomin – ja samalla käytetyin – tapa omarahoitusosuuden keräämiseen on periä vaihtoon osallistuvilta osallistumismaksu.

 

Joutsenten reitti ry on ollut mukana useiden nuorten ryhmätapaamisten toteuttamisessa. Kohderyhmänä vuodesta 2004 lähtien on ollut ”Students for Countryside” eli maaseudusta kiinnostuneet, 18-25-vuotiaat opiskelijat. Tulevana kesänä on vuorossa viimeinen osa kolmivuotista Youth & Landscape -nuorisovaihtohanketta, jonka puitteissa hollantilaiset, tšekkiläiset ja suomalaiset nuoret ovat tutustuneet toistensa kotimaiden luontoon ja maisemaan ensin Hollannissa, sitten Suomessa ja nyt lopuksi Tšekissä. Vaihto toteutetaan yhteistyössä Etelä-Pirkanmaalla toimivan Pirkan Helmi ry:n kanssa. Kahden edelliskesän aikana kerättyjen palautteiden perusteella nuorisovaihtojen parasta antia ovat uudet kansainväliset ystävät, englannintaidon kohentuminen sekä mahdollisuus tutustua paikkoihin, joihin ei muuten koskaan tulisi mentyä.

 

Kansainvälinen henkilövaihdon keskus CIMO toimii nuorisotoimintaohjelman kansallisena toimistona Suomessa. CIMOn nuoriso- ja kulttuuriryhmä avustaa ja neuvoo hakuprosessin kaikissa vaiheissa. CIMOsta saa myös kaikki tarvittavat lomakkeet ja tiedot, joita projektien toteuttamiseksi tarvitaan.  CIMOn suuntaan kannattaa olla yhteydessä jo hankkeen alkumetreillä!


Lisätietoja ja neuvoja nuorisohankkeen suunnittelusta ja toteutuksesta:

Kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMO

puh. 0207 868 500

[email protected]

www.cimo.fi/youth-in-action

 

Lisätietoja tulevan kesän Youth & Landscape III vaihdosta:

Eliisa Vesisenaho

040 750 2242
[email protected]

 

 

Huom! Nuorisotoimintaohjelmasta ei koskaan rahoiteta järjestöjen kokouksia, kielikursseja, leirikoulutoimintaa, esityskiertueita, matkailua, urheilukilpailuja tai -leirejä.