SataKylien Jatkis-koulutushanke pyörähti käyntiin loppusyksyllä 2009. Reilu kaksi vuotta kestävä hanke päättyy vuoden 2011 lopussa. Hanke toimii kahdensuuntaisena tiedotuska­navana – SataKylät tarjoaa mielenvirikkeitä ajankohtaisista teemoista kylätoimijoille ja ky­läläiset voivat samalla esittää viestiä ja koulutustoiveita Satakylille päin.
 
Jatkis-hanke täh­tää kylätoimijoiden osaamisen tason nostamiseen ja toimivien yhteistyö­verkostojen luomiseen. Koulutusta annetaan kotisivujen muokkaukseen ja päivitykseen sekä kylien monipuoliseen kehittämiseen. Teemakohtaisia koulutustilaisuuksia järjestetään eri puolilla Satakuntaa sekä pienempinä iltatilaisuuksina että isompina päiväseminaareina. Satakylien jäsenistölle koulutusiltoihin ja seminaareihin osallistuminen on ilmaista, muilta peritään pieni maksu.
 
Hankkeen toteutukseen sisältyy kaksi koulutusmatkaa, toinen Salon seudulle (2 päivää) ja toinen Itävaltaan (5 päivää). Osallistujilta peritään 50 %:n osuus Saloon ja Itävaltaan suun­tautuvilta koulutusmatkoilta. Kaikista koulutustilaisuuksien matka- ja ruokailukustannuksis­ta kurssilaiset vastaavat itse.
 
Koulutus käynnistyy varsinaisesti tammikuussa 2010. Koulutustilaisuuksista tiedotetaan laajalti alueen paikallismediassa, tietoa koulutustarjonnasta sekä osallistumisesta saa myös SataKylin kotisivuilta, osoitteestawww.satakylat.fi tai ottamalla yhteyttä hankekoordi­naattori Sanna Paalaan (sanna.paala(a)satakylat.fi, p. 044 357 6181).
 
Kyläasiamieheksi pestattiin satakuntalainen paluumuuttaja
 
SataKylien kyläasiamieheksi sekä Jatkis-hankkeen koordinaattoriksi palkattiin onnellinen paluumuuttaja Sanna Paala Rovaniemeltä. Sanna on syntyperäinen noormarkkulainen, sukujuuretkin lepäävät lujasti satakuntalaisessa savipellossa jo useamman sukupolven ajan. Opintie vei pohjoiseen, Lapin yliopistoon, missä Sanna opiskeli yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon. Opiskeluihin sisältyi kaksi ulkomaanjaksoa Puolassa ja Ruotsissa.
 
Opintojen jälkeen Sanna työskenteli Lapin luonnonsuojelupiirissä piirisihteerinä sekä sit­temmin toiminnanjohtajana. Työkokemusta alueellisesti toimivasta järjestöstä sekä yhdis­tystoiminnan hallinnoimisesta karttui kosolti.

-       Lappi on valtavan kokoinen alue. Vaikka koin työni luonnonsuojelupiirissä mielekkäänä, tunsin ajoittain riittämättömyyttä niin laajalla alueella toimivan järjestön ainoana työntekijänä. Lappiin verrattuna Satakunta on sopivan kompakti, toteaa Sanna.

Perhekoon kasvettua Sannalla yltyi toive palata kotiseudulle lähemmäksi sukua ja ystäväpii­riä.

-       Olin jo pidempään haaveillut paluusta etelään, ja kun huomasin Satakylillä avoinna olevan hankekoordinaattorin paikan, tajusin tilaisuuteni koittaneen, Sanna tiivistää.
Jatkis-hankkeen koordinoinnin lisäksi Sanna on nyt myös Satakunnan kyläasiamies. Uusi haaste vaikuttaa mielenkiintoiselta.


-       Saa nähdä, mitä kyläasiamiehen työ tuo tullessaan. Mahtavinta työssäni on kohtaamiset satakuntalaisten kyläläisten kanssa, Sanna hehkuttaa uusia työtehtäviään.