Reijo Rimpelä ja Leena Gustafsson työskentelevät molemmat Maaemo-hankkeelle.

Metsänomistajat ovat tehneet Lounais-Suomessa ahkerasti vapaaehtoisia metsiensuojelu- ja perinneympäristöjen hoitosopimuksia. Metsänomistajien toimesta perustettiin Maaemo eli Maaseudulle elinvoimaa monimuotoisuudesta -hanketta luotsaava Länsi-Suomen luontoarvoyhdistys Koppelo ry vuonna 2007.
 
-        Jäsenistömme koostuu vapaaehtoisista maatalous- ja metsäalueiden monimuotoisuuden turvaamiseen osallistuneista maanomistajista. Yhdistys onkin valtakunnallisesti ainutlaatuinen aatteellinen yhdistys, joka yhdistää myös kahden maakunnan toimijoita, kertoo Koppelo ry:n puheenjohtaja Reijo Rimpelä.
 
Koppelo ry:n Maaemo- hankkeessa kehitetään luonnon monimuotoisuutta ja muita luonnon aineettomia arvoja huomioivia metsänkäsittelymalleja, luodaan keinoja hyödyntää maaseudun itseuudistuvaa ympäristöenergiaa sekä rakennetaan yhteistyöverkostoja eri tavoin maa- ja metsäalueitaan suojelevien ihmisten ja alueiden välille.
Opastusta, luontoarvojen lisäämistä ja yhteistyöverkkojen luomista
-       Tavoitteena on parantaa ihmisten tietoisuutta maaseudun luontoarvoista ja keinoista hyödyntää näitä arvoja. Samalla kehitetään tapoja säilyttää ja lisätä luontoarvoja muiden elinkeinotoimintojen, kuten metsätalouden, maaseutumatkailun ja maanviljelyn ohessa, kertoo Maaemo-hankkeen koordinaattori Leena Gustafsson.
Vuoteen 2012 ulottuvassa hankkeessa laaditaan luonnonhoitosuunnitelmia, kokeillaan itseuudistuvan ympäristöenergian hyödyntämistä, tiedotetaan metsänomistajille luonnon monimuotoisuuden suojelu- ja hoitosopimuksista ja kehitetään uusia luonnonhoitohankkeita.
-       Me olemme luomassa yhteistyöverkostoja metsänomistajien ja toimijoiden välille. Lisäksi olemme apuna, jos metsänomistaja haluaa hoitaa metsiään luonto-, maisema- ja virkistysarvot huomioiden. Maanomistajilla on käytettävissään käytännössä testattuja keinoja ottaa luontoarvot huomioon ja lisätä niitä elinkeinotoiminnan ohessa, valottaa Gustafsson.
Hanke on ehdolla vuoden ympäristöpanostukseksi Parhaat käytännöt 2010 -kilpailussa.