1247551342_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Marie-Charlotte Martiny ja Karhuseudun kv-koordinaattori Jaana Mälkki

Decazevillesta kotoisin oleva Marie-Charlotte Martiny työskentelee Karhuseudulla harjoittelijana kahden kuukauden ajan.

 

Marie-Charlotte on opiskellut kaksi vuotta maataloutta ja maaseudun kehittämistä. Hän on aikaisemmin ollut harjoittelijana ranskalaisessa toimintaryhmässä, joten Leader-toimintatapa oli hänele entuudestaan jo tuttua.

-  Opiskelemme koulussa Leaderiä, ja olemme myös tehneet opintomatkan Brysseliin tutustumaan EU-rahoituksiin, Marie-Charlotte kertoo.

 

Marie-Charlotten koulussa suositeltiin Suomea harjoittelumaana, koska Suomi on Leaderissä edelläkävijänä. Lisäksi Suomessa puhutaan hyvää ja ymmärrettävää englantia. Karhuseudun ranskankieliset sivut saivat Marie-Charloten innostumaan ja ottamaan yhteyttä kv-koordinaattori Jaana Mälkkiin. Ja lopputuloksen jo tiedättekin.

1247551328_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suomalainen kakko maistuu Marie-Charlottelle

-     Ihmiset ovat ihania. Ruoka on erilaista ja siihen on ollut totuttelemista, kuten myös valoisiin öihin. Kala täällä on tosi hyvää, kuten myös kakko ja salmiakki. On ollut hienoa huomata, kuinka Pori elää viikonloppuisin. Olen kokeillut myös purjehdusta, jousiammuntaa ja vesijuoksua sekä ottanut osaa paikallisiin tapahtumiin, kuten Yyteri-Beach –tapahtumaan ja RMJ:een, kertoo Marie-Charlotte ajatuksiaan Suomesta ja Porista.

 

1247551336_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Marie-Charlotte pääsi kokeilemaan myös purjehdusta M/S Eugenian kyydissä.

Marie-Charlotten työtehtävät ovat painottuneet yhteydenpitoon ranskalaisiin toimintaryhmiin sekä yhteistyömahdollisuuksien kartoittamiseen sekä kulttuurin välittämiseen puolin ja toisin. Yhteistyöteemoiksi on valikoitunut katuteatteri, hampun jalostaminen ja käyttömahdollisuudet, paikallisten tuotteiden jalostaminen, perinteisten soittimien ja musiikkityylien uudistaminen nykymusiikkiin, posliini sekä turismi joen ympärillä –matkailupakettien rakentaminen. Kahdelta eri ranskalaiselta toimintaryhmältä on tullut myös toiveita metsäelinkeinoon liittyvistä yhteistyömahdollisuuksista.

Marie-Charlotten tekemän työn pohjalta on tarkoitus syksyllä tehdä tutustumismatka Ranskaan.

- Kaikkien Karhuseudun alueeseen kuuluvien kansainvälisestä yhteistyöstä kiinnostuneiden kannattaa siis ottaa yhteyttä minuun, kertoo Jaana Mälkki.