1240559250_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Jouko Perttu aloitti Pyhäjärviseutu ry:n uutena puheenjohtajana.

Kehittämisyhdistys Pyhäjärviseutu ry:n hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Jouko Perttu Kiukaisista. Hän seurasi tehtävässään Pasi Haaralaa, joka muutti Naantaliin työpaikan vaihdoksen vuoksi.

Jouko Perttu on toiminut Pyhäjärviseutu ry:n hallituksen varsinaisena jäsenenä vuoden ja osallistunut jokaiseen kokoukseen. Agrologi ja maanviljelijänä sekä kalkkunoiden kasvattajana toimiva Perttu pitää tärkeänä sitä, että kuntaliitosten yhteydessä ei unohdettaisi kylien merkitystä, vaan kylillä olisi mahdollisuus toteuttaa omia unelmiaan. Kylien olisi saatava myös mahdollisuudet kehittää omista lähtökohdistaan ideoitaan. Pertun mielestä tavoitteena tulee olla, että kyläneuvostotoiminta aloitettaisiin Pyhäjärviseudun alueella viimeistään vuoden 2011 alussa.

Leader-toimintatapaa Perttu pitää hyvänä.
– Toimintamalli on onnistunut ja ihmiset ovat innokkaasti mukana kehittämässä ja voimistamassa asuinympäristöään, hän toteaa.

 

Hallitukseen viisi uutta jäsentä

Hallituksen kokoonpano noudattaa maa- ja metsätalousministeriön edellyttämää kolmikantaa, jossa paikat jakaantuvat tasapuolisesti paikallisen julkisen tahon (kunnan), yhdistysten ja yksittäisten asukkaiden kesken. Lisäksi pyritään noudattamaan tasapuolista aluejakoa, joten kuntaliitokset eivät toistaiseksi vaikuta Pyhäjärviseutu ry:n hallitusvalintoihin. Vuosikokouksessa erovuorossa on puolet hallituksen jäsenistä ja toimikausi on kahden vuoden mittainen; enintään kolme peräkkäistä kautta.

Kiukaisista uutena valittiin varsinaiseksi jäseneksi asukkaiden kiintiöön Elina Suonpää. Kuntakiintiössä Jouko Pertun varajäseneksi valittiin Kai Vainio. Eurasta yhdistyskiintiössä varsinaiseksi jäseneksi valittiin Kirsti Mäkitalo Kutin kyläyhdistyksestä ja varalle Oiva Mikola Alasatakunnan ympäristöseurasta. Köyliöstä yhdistysten varajäsenen paikalle valittiin Sari Huhtinen Köyliön yrittäjistä.