Satakunnan TE-keskus on maksatuskäsittelyissä Suomen paras. Näin todettiin hiljattain käydyissä Maaseutuviraston ja Satakunnan TE-keskuksen tulosneuvotteluissa. Valtakunnan keskimääräiset käsittelyajat ovat kaksinkertaiset Satakunnan TE-keskukseen verrattuna. Keskimääräinen käsittelyaika Satakunnan TE-keskuksessa on 23,5 päivää, kun se keskimäärin on 48 päivää. Maksatusosaston päällikkö Pekka Antila kiittelee Leader-toimintaryhmien ja ProAgrian yritysneuvojien työtä parhaan maksajan aseman saavuttamisessa.  ”Ilman hyvää asiakaspalvelua ja huolellista työtä prosessin alkupäässä ei tällainen tulos ole jatkossakaan mahdollista”, toteaa Antila.
 
Satakunnan TE-keskuksen maksatuskäsittelijät ovat nopeudestaan huolimatta äärimmäisen tarkkoja. Maaseutuviraston tekemissä maksatuksiin liittyvissä tarkastuksissa ei ole pitkään aikaan löydetty mitään huomautettavaa. ”Lähes poikkeuksetta maksuhakemuksiin on annettava joitakin maksajan pyytämiä lisäselvityksiä”, kertoo Leader-toimintaryhmä Pyhäjärviseutu ry:n toiminnanjohtaja Marja Kares-Oksman. TE-keskuksen hankeneuvojat Raija Wessman ja Tia Mäensivu kiittelevät hekin hyvää ja sujuvaa yhteistyötä toimintaryhmien ja yritysneuvojien kanssa: ”Me olemme kaikki keskenämme puheväleissä ja puhallamme yhteen hiilleen!”
 
Vaikka Satakunnan TE-keskus tekee lopullisen maksupäätöksen, toimintaryhmissä tehdään välillä melkoisesti töitä, jotta hakijoiden maksuhakemukset saadaan hyväksyttävään kuntoon.”Jos maksuhakemukset menisivät ilman toimintaryhmän käsittelyä suoraan TE-keskukseen, monesta hakemuksesta huomattava osa kuluista olisi jäänyt saamatta” sanoo Juha Vanhapaasto Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry:stä. 
 
”Kuitteja ja raportteja tutkitaan moneen kertaan, laskelmia tehdään uusiksi ja välillä hakija katsoo viisaammaksi tehdä koko hakemuksen uudelleen. Tämä kaikki tehdään kuitenkin vain siksi, että haluamme auttaa asiakkaita saamaan rahansa mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman asiakasystävällisesti”, vakuuttavat toimintaryhmien maksatuskäsittelijät.

Marja Kares-Oksman
Leader-toimintaryhmä Pyhäjärviseutu ry:n toiminnanjohtaja