- Päivä Harjavallassa ja Kokemäellä teki monta hanketta tutuksi 

Hankeretken osallistujat nousivat Hiitteenharjulla ylös laskettelurinnettä
 
Leader-toimintaryhmä Karhuseutu ry aktivoi maaseutualueiden asukkaita kehittämään itse omaa elinympäristöään myöntämällä Leader-tukea erilaisille yhteisö- tai mikroyrityshankkeille Kokemäellä, Harjavallassa, Nakkilassa, Ulvilassa, Noormarkussa, Luvialla sekä Porin maaseutualueilla. Tällä hetkellä Karhuseudun alueella on meneillään nelisenkymmentä erilaista hanketta.
 
Karhuseutu ry järjesti viime vuoden tapaan hankeretken, jonka tavoitteena oli esitellä erityyppisiä hankkeita kiinnostuneille. Hankeretki suuntautui Harjavalta-Kokemäki akselille. Päivän ohjelma koostui viidestä erityyppisen hankkeen esittelystä sekä lisäksi Korkeaojan kylän esittelystä.
 
Laskettelua ja kotiruokaa
 
Ensimmäinen kohde oli Harjavallassa Hiitteenharju ja siellä laskettelukeskus. Harjavallan Jymy ry kohentaa laskettelukeskustaan parantamalla rinteitten turvallisuutta, hankkimalla hissin ja lumetuskoneen sekä peruskorjaamalla kahvion.
 
Harjavallasta matka jatkui Kokemäelle, jossa ensimmäiseksi tutustuttiin Kotileipuri Eija Multasen ateriapalveluun ja nautittiin maittava kotilounas. Eija Multanen palkkaa yrityshankkeessaan hanketuella ensimmäisen työntekijän sekä hankkii keittiötarvikkeita kotinsa yhteyteen valmistuvaan yrityskeittiöön
 

Horseteam Ketolalla tutustuttiin hevosten kävelytyskoneeseen ja saatiin samalla kuulla Sataravit Oy:n kehittämishankkeesta.
 
Hevosten kävelytyskone, turvallista veneilyä ja biokaasun tuottoa
 
Horseteam Ketolan ravitalleilla mukana olleet saivat tutustua hevosten kävelytyskoneeseen. Kauko Ketola kertoi hankkeensa vaikutuksista ja kävelytyskoneen hyödyistä. Kävelytyskoneen toimintaa saatiin seurattua kolmen ravurin ollessa koneessa.Samalla osallistujat saivat tietoa Sataravit Oy:n hankkeesta, jossa Kokemäen raviradalle laadittiin kehittämissuunnitelma hevosurheilukeskuksen luomiseksi ja raviradan nykyaikaistamiseksi. Uusina investointeina hankittiin muun muassa äänentoistolaitteet ja valjastuskatos. Lisäksi hankkeessa tehostettiin markkinointia ja järjestettiin esittely-, koulutus- ja teematilaisuuksia eri kohderyhmille.
 
Kokemäen seuratalolla mukana olleet intoutuivat kokoontumaan ryhmäpotrettiin
 
Kokemäen seuratalolla on meneillään tulipalon jälkeen kunnostetun rakennuksen ympäristön parantaminen. Seuratalolla kuultiin myös Kokemäen Veneilijät ry:n hankkeesta, joka kohentaa Kokemäenjoen vesiliikenteen turvallisuutta poistamalla vaarallisia kiviä ja merkitsemällä poijuilla kiviä sekä toteuttamalla veneilykartan.
 
Satafood Kehittämisyhdistys kehittää pilottihankkeena Mäentaustan tilalla biokaasun tuottamista kuivamädätysprosessissa nautakarjatilan lannasta. Itse koe oli jo tehty, mutta tuloksia ei vielä täysin ole analysoitu.
 
Korkeaojan kylästä Sanna Uusiniitty oli kertomassa aktiivisen kylän kuulumisia.
- Meillä ei tällä hetkellä ole meneillään Leader-hanketta. Olemme nyt kylän omin voimin rakennuttaneetomakotitalon, joka myydään tai vuokrataan lapsiperheelle tavoitteena turvata kyläkoulumme tulevaisuus lisäämällä kylämme lapsimäärää, Uusiniitty kertoo.
 
Bussilastilliseen mahtui hyvin erilaisia ja eri syistä mukaan tulleita kylien asioista kiinnostuneita ihmisiä, jotka näin saivat myös tutustua toisiinsa. Yksi mukana olleista, oli Karhuseudun hallituksen jäsen ja Harjavallan Latu ja polku ry:n aktivisti, Seija Hakala.
-  Tulin katsomaan, millaisia hankkeita olemme Karhuseudun hallituksessa puoltaneet. On ihan erilaista nähdä hanke konkreettisesti kuin lukea siitä vain paperilta. Olen ollut positiivisesti yllättynyt näkemästäni, Hakala toteaa.