Karhuseutu ry:ssä hankeneuvojana aloitti kesäkuun alussa Raisa Ranta, 32-vuotias teknisen journalismin ja tietotekniikan insinööri. Lisäksi Ranta on opiskellut Porin yliopistokeskuksessa tuotantotaloutta. Hän on työskennellyt muun muassa erilaisissa tiedotus-, koulutus- ja asiantuntijatehtävissä. Karhuseutua hän on päässyt kiertämään muun muassa työskennellessään nuorille suunnatussa EU-tiedotusprojektissa sekä toimittajan työssä.


Ranta asuu parhaillaan Porin Ahlaisissa. Lapsuutensa hän on viettänyt Meri-Porissa, Mäntyluodon kylässä.
– On hienoa päästä mukaan tekemään tärkeää työtä maaseudun elinvoimaisuuden säilyttämiseksi ja lisäämiseksi. Olemassa olevat kyläsuunnitelmat osoittavat, että Karhuseudulla ei uinuta edes talviunia, vaan kylissä ollaan aktiivisia ja pyritään kehittämään omaa elinympäristöä ja elinkeinotoiminnan edellytyksiä. Odotan innolla pääseväni mukaan tekemään ja päivittämään kyläsuunnitelmia, sanoo Ranta ja toivookin runsaasti yhteydenottoja alueen kylätoimijoilta.


Vapaa-aikanaan uusi hankeneuvoja harrastaa muun muassa pelastuskoiratoimintaa sekä eräretkeilyä ja on innokas kulttuuri-ihminen. Hän on aktiivinen luonnossa liikkuja ja toivoo löytävänsä Karhuseudun poluilta uusia lenkkimaastoja myös koirien kanssa retkeilemiseen.
– Karhuseudun polkuihin tutustuminen on yksi mieluisimmasta uusista työtehtävistä. Sen lisäksi lähden innolla tutustumaan aktiivisiin kyliin ja niiden toimintaan. Itsekin pienessä kylässä kasvaneena pidän lapsille ja nuorille suunnatun toiminnan ja toimintaedellytysten järjestämistä erityisen tärkeänä. Myös kulttuuri monissa muodoissaan on maaseudulle tärkeä voimavara, jota kannattaa arvostaa ja vaalia, sanoo Ranta.

Raisan tavoittaa numerosta p. 044 522 5797 ja sähköpostilla osoitteesta raisa.ranta(a)karhuseutu.fi